Trăim vremuri pe care strămoșii nostri nu le-ar fi putut visa nici în cele mai negre visuri darămite să le creadă posibile. Suntem în era unde ura, trufia și lăcomia ghidează orice răspuns, orice acțiune, orice vis. Zâmbetele sunt de prisos iar noțiuni ca: amabilitate, bunătate și compasiune sunt privite ca slăbiciuni sau defecte.
Dacă ajuți, dacă îți pasă, de multe ori, nu o faci dezinteresat ci cu un scop bine stabilit. Ajutăm ca să cream o reacție, măcar egală, ce se răsfrânge asupra noastră. Mereu avem un scop și mereu ne urmărim scopul.
Spun toate astea că să fim sinceri cu noi și să vedem că fiecare luptă pe care o ducem o ducem doar pe jumătate. Chiar și cea mai mare luptă importiva celor care ne conduc în vremurile astea întunecate.
Vreau să fim sinceri și să înțelegem că:
Pentru a scoate PSD-ul din țară trebuie să îl scoatem din NOI!
Din noi înainte de toate!
Fiecare dintre noi are o misiune, nu s-a născut degeaba. Fiecare s-a născut pentru a ajuta, pentru a contribui, în orice fel, la viață. Chiar dacă asta pare de domeniul SF-ului, știu că fiecare dintre noi are o misiune. Și doar noi o putem face, nimeni în locul nostru nu poate face asta.
Toți ne plângem că nu suntem mulțumiți de sute de motive dar nimeni nu îndreaptă degetul către adevărații vinovați: NOI. Datorită nouă acești oameni ne conduc, datorită nouă țara este cum este și datorită nouă va rămâne, sau nu, așa.
Pentru că doar noi putem să contribuim la bunăstarea noastră, nimeni altcineva. Dacă așteptăm ca bunul simț, datoria și onoarea să între în scenă, te anunț că nu vor intră niciodată!
Vor intră doar după ce vom: învăța să ne educăm copii sănătos (să aibă un simț civic, să aibă rușine, să fie mărinimoși, să fie corecți, să nu fure), învățam să votăm toți, la timp (să nu mai fim indiferenți față de politică, alegeri, cine ne conduce) să ne învățam pe noi (a se vedea explicații de la copii) să ducem o viață în care să putem pune liniștiți capul pe pernă în fiecare seară.
Schimbarea trebuie să vina din noi, în primul rând, și după să se perpetueze către aproapele nostru. Dacă noi suntem avari, necisnstiti, neciopliți, agramați, inculți, falși, cum ne așteptăm ca aproapele nostru să fie altfel?
Cei care ne conduc, ne fură, ne terorizează, își bat joc de noi, ne asupresc și ne sfidează sunt produsul nostru, a tuturor. Pentru că i-am lăsat să se dezvolte și, mai mult, ne-am alăturat lor, asta până acum când nu ne mai convine.
Ne-am făcut frate cu dracu că să trecem puntea, doar că noi, după ce am trecut-o, am rămas tot frați!
Trebuie să nu mai contizam faptele bune, să nu ne mai gândim la un profit după fiecare acțiune și să fim mai buni. Să fim mai deschiși, mai sinceri, mai apropiați, mai cu bun simț, mai onești, mai calzi. Să încercam să ne educăm, pe noi, în primul rând, și să ne îndreptăm către un drum corect.
Dacă vrem să fie lumea corectă, hai să fim și noi corecți, dacă vrem să fie lumea mai bună, hai să fim buni, dacă vrem copii să mănânce sănătos, hai să îi învățam să gătească, să crească plante, dacă vrem lumea să nu mai fie urâtă, hai să nu mai fim nici noi urâți cu lumea, dacă vrem copii frumoși și deștepți, hai să fim noi frumoși și deștepți!
“Onoarea este un amestec natural de respect pentru oameni şi pentru sine.”
Voltaire